"Böyle bir yalancılık olur mu?"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Böyle bir yalancılık olur mu?"
A
a

ES TV’de gündemi değerlendiren AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü; "Böyle bir yalancılık olur mu? Alpu’ya yapılacak termik santral bu mu? Bunun peşine düşen yalancılara söylüyorum. Bu kadar yalan olmaz" dedi.

Sütiş Eskişehir
Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı olduğunu, bunun da cari açığa neden olduğunu ifade eden Ünlü, ülke içindeki kaynakların kullanılması gerektiğini belirterek, “Alpu’da da böyle bir kaynak var. Bakanlık bir çalışma yürütüyor. Çalışma bitince detaylı olarak anlatacak. Şu an bir çalışma var. Araştırma çalışması da yürütüyor. Bunda anormal olan ne var? Yerde de değişiklik yapılabilir, başka bir yere getirilebilir, çalışma devam ediyor. Asıl karşı tarafın yaptığı mesele sıkıntılı. Karşı taraf bunu tamamen siyasi bir malzeme haline getirdi. Nasıl bir termik santral yapılacağı belli değil. Hangi teknolojide yapılacağını biliyor musunuz? Şimdi bakıyoruz billboardlara... Böyle bir yalancılık olur mu? Alpu’ya yapılacak termik santral bu mu? Bunun peşine düşen yalancılara söylüyorum. Bu kadar yalan olmaz. Niye bu kadar yalan söylüyorlar, niye bu kadar köpürtüyorlar, bunu niye kadar siyasi malzeme haline getirdiler? Bunun sebepleri var. belediyelerin tükenmişlikleri, sorunları çözememiş olmamaları, halkın istekleri kamufle etmek, bir şekilde onlardan kurtulmak, bir kaçış yolu bulmak için sarıldıkları bu tür yalanlardır. Bunlar aleni yalancıdır. Şimdi Gündüzler Derneği diye bir arkadaş çıkmış piyasaya, nereden türedi bilmiyorum o arkadaşı takip ediyoruz. O arkadaş nereden aday çıkacak diye merak ediyorum. Bir yerden aday çıkacak... Orada da rahmani bir durum yok, yine tamamen şeytani. Kardeşim iyi niyetli olun. Sizin tarımla, tarım arazisiyle ne işiniz var? Belediyelerin tarımla, tarım arazileriyle bir işleri yok” dedi. 2004-2009 arasında 1/25 binlik planlar yapıldığını,  devasa tarım alanlarının tarım dışı kullanıma açıldığını ifade eden Ünlü, “Hayata geçmeyen planlarda... Nerede sizin tarım arazisi düşkünlüğünüz? Nerede sizin tarım hassasiyetiniz? Sizin yeşille ne işiniz var? Odunpazarı’nda ağaçlar çatır çatır söküldü. Bir Allah’ın kulu da ‘ya niye ağaç söküyorsun’ dedi mi? AK Partili belediye orada bir ağaç sökseydi bunlara ortalığı yaygaraya verirler miydi? Kardeşim beceriksizsiniz, bu şehirde miadınız doldu. Hiçbir işi beceremiyorsunuz. Samimi değiller... Devlet vatandaşı zehirler mi, öldürür mü? Devlet tarım arazilerini yok etmek için bir çaba içine girer mi? Niye böyle bir şeye girsin? Şehir değerlidir... Şehrin değerini biz biliyoruz. Bunların köyle, köylüyle ne işleri var? Sadece lafta köy, köylü derler... Termik santralde iyi niyetli gitmiyoruz. Kendi ayıplarını örtmek için, mal bulmuş mağribi gibi termik santral argümanını kullanıyorlar. Şu anda hangi termik santralden bahsettiğimiz belli değil. Hangi teknolojiyle ve nasıl yapılacağını bilmiyoruz. Belli olmayan bir şey üzerinden konuşuyoruz” şeklinde konuştu.

BEN NİYE İSTEYİM?
“Ben AK Parti İl Başkanıyım, Eskişehir’de yaşayacağım. Böyle bir termik santrali ben niye isteyim?” diyen Ünlü,  “Zehir saçan, insanları kanser yapan, insanları öldüren termik santrale biz niye taraf olalım? İnsaf yani... Ben köylü çocuğuyum, tarım arazilerimiz var. Bunu bu kadar politize etmenin, bu kadar samimiyetsiz davranmanın gereği var mı? Bu kadar yalan söylemeye gerek var mı? Mihalıççık’ta termik santral var. Siz hiç duydunuz mu orada kiraz olmuyor, insanlar kanser oluyor... Belediyeler beceriksizliklerini kapatmak için kullanıyorlar bunu. Ortaya çıksın ona göre konuşalım” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Saffet 15 Şubat 2018 15:24

Mihalıççık da evet santral var? Sayın Dündar siz kaç yıldır kurulu olan ama bir türlü faaliyete geçmeyen bu santralin bacasından nasıl duman çıkacağını gidip yerinde inceledi iz mi? Kirazları çalışmayan baca dumanı zaten etkilemez siz bu şark kurnazlığı ile ancak çıkarı olanları kandırırsınız.O termik santralde çıkarılan fakat çalışmadığı için lavuar (yıkama tesisi) da stok sahasında için için yanan kömürden çıkan gazları, o kömür yıkanırken özellikle gece dereye salınan kirli suyu gelip gördünüz mü? O akan suyun Sarıyer barajına mesafesi 4-5 km ve direkt oraya akıyor. O santral faaliyete geçmiş olsaydı yakılıp çıkartılan kömür küllerini tozları Koyunağılı-Beyköy-Uşakbükü-Bahtiyar ve diğer yakın köylerin üzerini kaplayacaktı. Termik santraller ne kadar son teknoloji ile yapılırsa yapılsın çevreye, insana mutlaka zarar verirler. Sizin ne kadar bu Dünyada yaşama hakkınız varsa, o köylerde ki insanların da yaşam hakkı bulunmakta.

0 1 Cevap Yaz
Aylin 14 Şubat 2018 21:27

Önce bir yapılsın sonra görelim bakalım demek oldu bittiyse getirmektir. ToprKları korumaya çalışmak İçin mutlaka çiftçimi olmak lazım,bu kadar düşünülüyor işte

1 8 Cevap Yaz
goll 14 Şubat 2018 17:14

yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış istemezükcüler kazdıkları kuyuya düşecekler her zaman ki gibi

11 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi